A legvadabb hírfolyam

HungaroRaft Blog

HungaroRaft Blog

Élmény GARANCIA a HungaroRaft-nál

2020. március 11. - HungaroRaft

hungaroraft_pecset_elmeny.pngMindent megteszünk azért, hogy programjainkon jól érezd magad, és örök élménnyel térj haza. 

...ezért: szlovéniai és montenegrói vadvízi túráinkra a 2020-as szezontól bevezetjük az ÉLMÉNY GARANCIÁT.

24 év tapasztalatára, és sok-sok elégedett vendég pozitív visszajelzésre bátran építünk, ugyanakkor megfogadjuk az építő kritikákat is.

Az élmény garancia logóval ellátott programok esetében a program díját visszatérítjük, amennyiben a kalandot követően azonnal jelzed felénk, ha a szervezéssel, a felszereléssel, vagy a túravezetéssel nem voltál megelégedve. Értelemszerűen a borús idő, az általános rosszkedv, az elvárásodhoz képest nem megfelelő vízállás, vagy egyéb rajtunk kívülálló ok esetén az együttérzésünkre feltétlen számíthatsz, de felelősséget sajnos ezért nem tudunk vállalni :)

Hogyan érkezz egy klasszikus boveci rafting túrára?

Vegyük lépésről lépésre, hogyan érkezz egy klasszikus szlovéniai "fél-napos" rafting túrára

A szezon függvényében napi 2-3 rafting túrát indítunk: 8:15 / 12:30 / 16:30 órai kezdettel.

 • A lefoglalt időpont előtt 10-15 perccel érkezz meg autóval a HungaroRaft boveci rafting bázisra. 
 • Legyen rajtad a fürdőruhád / fürdőnadrágod, hogy az átvételével ne kelljen bajlódni. 
 • Menj el wc-re érkezés előtt, mert a bázisnál, vagy a parton már nem lesz rá civilizált lehetőséged.
 • Hozz magaddal száraz alsóneműt, törölközőt.
 • Készítsd elő a részvételi jegyedet, hogy a túravezetők gyorsan elvégezhessék az adminisztrációt. Nem kell kinyomtatni, elég a telefonodon bemutatni a QR kódot.
 • Legyen nálad a biztosításod, ha nem nálunk kötötted. A túravezetők ezt is ellenőrzik.
 • Hozd magaddal a fontos gyógyszeredet, és add át a túravezetődnek.
 • Értéket ne hozz magaddal, esetleg némi készpénzt, hogy fényképeket, polót, vagy egyéb ajándéktárgyat tudj vásárolni a túra után.
 • Jelezd a túravezetődnek, ha bármilyen egészségügyi problémád van.
 • A felszerelés kiosztása előtt írd alá a nyilatkozatot, majd állj sorba a felszerelésért. 
 • Ellenőrízd, hogy mindent megkaptál-e mielőtt autóba ülsz: neoprén ruha és cipő, mentő-mellény, sisak.
 • Kövesd a HungaroRaft kisbuszát a folyóhoz.

A túra további menetét a következő bejegyzésben ismerheted meg.

Remélem hasznosnak találtad ezt a bejegyzést! Oszd meg a társaiddal, hogy senkit ne érjen meglepetés, és minden résztvevő felkészülten érkezhessen a túrára. Ha további kérdésed adódna, ne habozz, kommmentben tedd fel bátran.

Ne felejtsd el követni a HungaroRaft-ot a Facebookon és az Instagramon, hiszen itt osztjuk meg a hétvégi fotókat, és innen értesülhetsz az eseményekről, érdekességekről.

Közeleg a Rafting szezon

Hamarosan vége a télnek és újra itt a RAFTING szezon. A Soča-folyó Szlovéniában március 15-én nyitja kapuit. Ugyan Bovec és a völgy ilyenkor már készül a tavaszra, de a falu fölé magasodó 2500m-es Kaninon még a tél az úr.

Kuriózum a szezont délelőtti síeléssel és délutáni rafting túrával váltani, melyre Bovecben jó eséllyel idén is meg lesz a lehetőség. Mi egy kicsit mégis későbbi időpontot választottunk. A HungaroRaft húsvétkor, április 20-i hétvégén tartja rendhagyó szezonváltó túráját, aminek praktikus okai vannak. 

 • Márciusban általában még hideg van a hegyekben, ezért nem olvad annyira a hó, hogy megemelkedjen a vízszint. A rafting túra pedig akkor izgalmas, ha nagyok a hullámok, vagyis kicsit kivárunk. Mi így szeretjük...
 • Síelés szempontjából nem oszt, nem szoroz az áprilisi időpont. Aki jár síelni, az már úgyis túl van rajta. Inkább a feeling kedvéért érdemes ilyenkor felmenni a pályára: csúszni egyet reggel, hüttézni és heverni a napon.

Ne hagyd ki ezt az alkalmat, ha még nem terveztél más programot a húsvéti hétvégére! Igazi különlegeség, ami - nem utolsó sorban - menő lesz majd a közösségi oldaladon is :).

Honlapunkon egyszerűen foglalhatsz helyet. A Húsvéti Szezonváltó Sí és Rafting hétvégéhez kattints az alábbi linkre:

http://www.hungaroraft.hu/hu/activity/251611/husveti-szezonvalto-hetvege-rafting-es-si-bovecben

rafting_szlovenia_hungaroraft.JPGhungKö

Csapatépítő rafting - egy hajóban evezünk!

Az ősz a csapatépítő programok évszaka. A nyáron szanaszét hullott csapatot ilyenkor kell újra gatyába rázni. 

rafting-erc-2008-hungaroraft-csapatepito-program.JPG

Sok cég él is a lehetőséggel: a kollégák ilyenkor raklapokból építenek várat, egymás karjába dőlnek bekötött szemmel, mert ettől erősödik a bizalom. Mások rögtönzött színtársulattá alakulnak, hogy eljátsszák a hattyú halálát, vagy négykézláb csúszva-mászva sikálják fényesre valamelyik jó-nevű borászat padlóját. 

A cégvezető elkölt egy rakás pénzt és tesz egy pipát az idei csapatépítő mellé. - de van értelme? Tegye fel mindenki magának a kérdést. Vezető és beosztott egyaránt. 

Persze távol álljon tőlem, hogy ledegradáljam ezeket a programokat. Szó sincs erről, mindössze csak az elvárt hatását kérdőjelezem meg.

Ha nem a fent említettek, akkor mi?

Nem véletlen, hogy a rafting az outdoor csapatépítő programok zászlós-hajója. Elég csak a számtalanszor ismételt "egy hajóban evezünk" kifejezésre gondolni. A rafting nem csak örök élményt ad, amire a kollégák még hónapokkal, vagy évekkel később is szívesen emlékeznek, de ezzel párhuzamban a csapat-összetartó hatása is tovább tart, amiből értelemszerűen a cég is hosszabb távon profitál.

Érdemes tehát átgondolni, hogy a csapatépítőre szánt összegnek mi a hozadéka. Lesarkítva: fejfájós, amnéziás másnap vs. örök élmény. Naná, hogy a felelősségteljes vezető az örök élmény mellett dönt.

Egy kétnapos vadvízi program már önmagában viszi a prímet, de mindezt megspékelve néhány - a rafting túravezető képzésből átvett - helyzet-gyakorlattal, olyan kohéziót teremt a munkatársak között, mely más módon nehezen érhető el.

Ezzel a lehetőséggel október végéig, a rafting szezon végéig élhetsz. (...vagy áprilistól legközelebb)

Fontold meg, és kérj ajánlatot a rafting csapatépítőre még ma! Bővebb információért kattints a következő linkre:  http://www.hungaroraft.hu/hu/csapatepites

Rövid túra, avagy a rossz-hír keltés árnyoldala

Kétszer is visszahallottam e szavakat, feltehetően nem egyedi esetekről van szó, ezért úgy gondolom, megér egy misét.

rafting_szlovenia_hungaroraft_750x200.JPG

Fura dolgokat szül a verseny-helyzet. Ki így éli meg, ki úgy. Van akit motivál, cselekvésre-, és fejlesztésre biztat, arra ösztönöz, hogy jobbat nyújtson, van aki pedig küzd, kapar, harcol és áskálódik, megragad a jelenben és bosszankodik a múlton. Hiszem, hogy a HungaroRaft, jómagam és a nagyszerű csapatom - működésünk elmúlt 20 évben - mindig is az előbbi eszmét képviselve alapozta a mai és egykori sikereinket és ezen az úton folytatjuk a munkát a jövőben is.

Nem szitkozódunk, nem dobálunk sárral, megállunk ha más cég túráján valaki segítségre szorul. Segítünk, ahol tudunk, mert ez része a rafting túravezető hivatásának. Nem fotózzuk a felakadt hajót, vagy a dobózsákkal célt tévesztett túravezetőt, nevetve és ujjal mutogatva, hogy milyen tehetségtelen, hanem segítő kezet nyújtunk, akárcsak saját társunk került volna nehéz helyzetbe. Amikor ilyen hozzáállást látok szívem szerint ott helyben elvenném az adott guide igazolványát (ha egyáltalán van neki). A Nemzetközi Rafting Szövetség oktatójaként túravezetőket képzek és vizsgáztatok. A túravezető-jelöltek többsége rossz helyen próbálkozik nálam, ha gyorsan szeretne minősítéshez jutni. Nem egy olyan példa van a srácaim között, akik 2-3-4 évet vártak, mire a vizsga közelébe engedtem őket. Nem elég biztos kézzel kormányozni, alázat, tisztelet és a szakma iránti elhivatottság számomra legalább olyan fontos, mint a technikai tudás. Persze ez sajnos csak a saját cégemben lehet kitétel. Sokan nem így gondolkodnak. Kissé elkalandoztam... Raftinggal kapcsolatos szakmai kérdésekről is hamarosan írok majd, de térjünk vissza a tárgyra. 

Az elmúlt hetekben kétszer is hallottam, hogy az egyik rafting túraszervező cég tulajdonosa - amelyik céget mellékesen én alapítottam 3 jó baráttal még '97-ben (akik közül már sok éve senki nincs a vállalkozásban) - azzal kampányol, hogy a HungaroRaft rövid távú túrát visz, hogy minél előbb túl legyen rajta... Egy korábbi vendégünktől értesültem róla, hogy idén mást választott, pont az említett hallomásra alapozva. Majd rá egy-két hétre a Soca felső szakaszán eveztünk éppen, amikor az adott cég-tulajdonos bájosan, buszában vendégekkel a háta mögött kikiabált a hídon várakozó kollégámnak, hogy "na mi van, a HungaroRaft megint rövid túrát visz?" (beszédes, hogy ő már végzett, amikor mi még vízen voltunk...) Ekkor tudatosult bennem, hogy ez az üzleti stratégiájának egyik tartó pillére. Fantáziadús... De valóban rövidebb a túra?

Szeretném, ha nem vadvízi evezésként kellene aposztrofálni a rafting túráinkat, mert sokkal többről van szó ezeken a programokon, de ez a megnevezés került köztudatba, így nehéz tőle eltérni. Megjegyzésként: a beszálló, és kiszálló helyét a mindenkori vízállás függvényében határozzuk meg, nagy hangsúlyt fektetve a biztonságra. A túra hossza esetenként lehet hosszabb, vagy rövidebb, mint más cégek által evezett szakasz. Nem vagyunk egyformák, néha más szempontok alapján döntünk, néha máshogy látjuk a vízhozamot, a várható tendenciát, a csoport képességeit stb. Egy dolog azonban tény: a HungaroRaft vendégeinek 99.9%-a nem a kilométereket gyűjti. (a maradék 0.1% hisz a fake news-nak). Mi a titok?

Semmi, csak csináljuk, amiért a vendégeink szeretik a programjainkat, mégpedig szívből, teljes odaadással. Rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy korábban szállunk vízre, mégis később végzünk, mint mások. Miért? - Mert vadvízi élményt adunk, és nem vadvízi evezést. Nagy különbség. A lapátolás mellett rengeteget játszunk, ugrálunk, nevetünk, csúszdázunk, szörfözünk és mindent fotózunk, hogy az élmény örök emlék maradjon. A Facebook, vagy TripAdvisor értékelések magukért beszélnek, szükségtelen külön blog bejegyzésben fényezni magunkat. Keresd a HungaroRaft oldalait, ha kíváncsi vagy a véleményekre!

A konklúzió pedig?

Köszönöm a konkurenciának, mert felnyitotta a szememet, hogy lehetne jobb a kommunikációnk. Rengeteget tanultam belőle. A következő hetekben azon leszek, hogy a honlapunkon és egyéb megjelenéseinken sokkal nagyobb hangsúlyt kapjon a vadvízi élmény definiálása.

Végszóként beszéljenek a képek!

csuszda_a_soca-folyon.JPGhungaroraft_rafting_big_jump_into_soca_river.JPGrafting-szlovenia-bovec.JPG2018-05-19-21-hungaroraft-bovec-rafting-canyoning_60.JPGsoca_river_rafting_with_hungaroraft.JPG2018-05-19-21-hungaroraft-bovec-rafting-canyoning_26.JPG2018-05-19-21-hungaroraft-bovec-rafting-canyoning_66.JPG

Európa és Világ Kupa-bronzzal nyerte a rafting válogatót a Hungaroraft

Wildalpenben, Ausztriában rendezték meg a Rafting Európa-, és Világ Kupa egyik állomását, amely magyar Európa-bajnoki válogató is volt egyben.

rafting_ec_wildalpen_2018_hungaroraft_2.jpg

A nőknél és a férfiaknál is a sprint, a head to head (egymás elleni kieséses), a szlalom és a down river számokban elért eredmények után születik egy összesített rangsor. A két legjobb magyar egység kvalifikálja magát a júniusi Európa-bajnokságra, amelyet az idén négyes hajókban rendeznek meg.

A nőknél a head to headben bronzérmet nyert, az összetettben pedig hatodikként zárt Hungaroraft, valamint az összetett nyolcadik Hungaroraft Sportmix jutott ki az Európa-bajnokságra, míg a férfiaknál az UTE Raft Team egy Európa Kupa-10. hellyel, a Hungarian Hedonists pedig egy 16. pozícióval vívta ki az Eb-indulás jogát.

...az MKKSZ cikke alapján

rafting_ec_wildalpen_2018_hungaroraft.jpg

Rafting túrák 2018-ban

Első blognak nem ezt szántam, de ezt az infót nem lehet csak úgy félre söpörni. Valójában Tirol várható időjárása miatt kattintottam a Bergfex-re, amikor a szlovéniai Bovec fölé magasodó Kanin 670cm-es, vörössel kiemelt aktuális hójelentése gyakorlatilag kiverte a szememet. Oké, mértek itt már 13m havat is, de arra ki emlékszik már... 

 

Persze, hogy felragyogott a szemem! Nem mintha síelést terveznék, bár hozzáteszem a Kanin sípályái május 6-ig biztosan nyitva tartanak. - úgyhogy még bármi lehet. Vagyis a korai raftingra készüljetek sílécekkel! :) - de erről majd később.

Miért is ilyen örömteli hír a rengeteg hó? Hóolvadás = víz a Socában. Sok hó hosszú idő alatt olvad el. Na mi következik ebből? Igen, igen! Hosszan tartó magas vízállás (Akár július közepéig is a megszokottnál több vízzel örvendeztet meg minket a a folyó.)

Örülhet, aki arcba csapó, nagy hullámokban szeret raftingozni, mert nem kell az amúgy zsúfolt májusi hétvégékre korlátozni az utazást. Bátran tervezzetek a júniussal, sőt akár július első felével is. Kisgyermekes családoknak a nyári hónapokat ajánlom. 

Hétvégék, foglalások

Ahogy említettem a május elég sűrű, köszönhetően az idei év hosszú hétvégéinek is. Május 1. keddre esik, így négy napos, és ott van persze Pünkösd is. Ezek a rafting túrák már megteltek, de sokan jelentkeztetek a többi májusi és júniusi hétvégére is. Szlovénia beutazó turizmusa már tavaly rekordot döntött, és a növekvő tendencia folytatódik. Ezúton is arra kérek mindenkit, amennyiben eldöntöttétek, ne halogassátok a foglalást, mert elfogynak a szállások!

Számoljon a hétköznapokkal is, aki nyári programban gondolkodik, vagy nyaralásközben (jövet / menet) útba ejti Bovecet egy rafting, vagy canyoning erejéig. Július-augusztus hónapokban folyamatosan, minden nap indulnak túrák.

 

süti beállítások módosítása